Booking engine

Wat is een Booking Engine? 

Booking Engine betekent letterlijk boekingsmodule. De naam zegt het eigenlijk al, het is een boekingsmodule die op jouw eigen website gebruikt kan worden. Op deze manier kan de gast direct een kamer boeken en indien gewenst ook meteen betalen. Als je meer directe boekingen wenst te ontvangen is het handig om jouw website te voorzien van een boekingsmodule. Tevens kun je dit helemaal naar wens instellen: van lay-out tot prijs. Fijn om te weten is dat er geen commissie betaald hoeft te worden: ideaal! 

Waarom een Booking Engine?  

Veel bezoekers van boekingswebsites bezoeken de eigen website van jouw hotel. Door gebruik te maken van de boekingsmodule zullen veel van deze bezoekers direct bij jouw hotel boeken in plaats van terugkeren naar de online website.

Gasten vinden het fijn om direct via de site van het hotel te kunnen boeken. Reserveringen via de telefoon of een e-mail worden steeds minder populair. Het is een perfecte oplossing om met onze boekingsmodule direct via de site van jouw hotel of B&B te kunnen boeken.  

Je betaalt geen commissiekosten. De boekingsmodule staat op jouw eigen website. De klant boekt direct bij je. Er hoeven geen kosten te worden afgedragen, hoe fijn is dat!  

Je vergroot de kans op bezetting. Je voegt als het ware een extra kanaal toe waardoor de gast een kamer in jouw hotel of B&B kan boeken. 

De Booking Engine is gekoppeld aan jouw eigen reserveringssysteem. De boeking wordt dus automatisch doorgevoerd. Je kunt eenvoudig arrangementen of andere activiteiten aanmaken die dan vervolgens zichtbaar worden in de boekingsmodule. Op deze manier kun je gemakkelijk extra’s verkopen en verhoogt je de kans op up-selling. Het is ook mogelijk om andere leuke extra’s toe te voegen zoals een roos op het bed of een fles wijn bij aankomst. 

Benieuwd naar meer mogelijkheden of heb je vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Nieuwsbrief Piccotello

Online hotelmanagement nieuws, updates en wetenswaardigheden.