Channel manager

Wat is een Channel manager?

Een Channel manager is software dat zorgt voor een verbinding tussen het reserveringssysteem van jouw hotel en de boekingswebsites zoals Booking.com, Expedia, etc. De Channel manager zorgt ervoor dat de beschikbaarheid en prijzen van uw kamers vanuit het reserveringssysteem op deze boekingswebsites zichtbaar zijn. Door het gebruik van een Channel manager wordt jouw hotel op boekingswebsites aangeboden waardoor de kans op extra boekingen toeneemt.

Doordat het reserveringssysteem en de Channel manager alle wijzigingen met elkaar communiceren heb je geen kans op overboekingen.

Waarom het belangrijk is om een Channel Manager te gebruiken

Door gebruik te maken van een Channel manager voorkom je dat er overboekingen gemaakt kunnen worden. Als er wijzigingen in het reserveringssysteem plaatsvinden, wordt dit direct gecommuniceerd met de boekingswebsites. Indien er een kamer geboekt wordt bij een van de boekingswebsites, zorgt de Channel manager er automatisch voor dat deze kamer nergens anders meer geboekt kan worden.

Wanneer er een online reservering wordt gemaakt via een van de boekingswebsites komt deze via de Channel manager direct in het reserveringssysteem. Dit scheelt tijd en geld.

Via de Channel manager kun je de bezetting van het hotel optimaliseren. Dit kun je doen door te werken met diverse boekingswebsites. Hierdoor wordt jouw kamer op bijvoorbeel Booking.com en Expedia aangeboden. Door de analyses in het reserveringssysteem wordt inzichtelijk gemaakt wanneer, voor welke prijs en via welke boekingsmodule je de kamers online moet aanbieden. Hiermee optimaliseer je niet alleen de bezetting, maar ook de omzet.

Iets te vieren? Bestaat het hotel 50 jaar of is er een andere reden om korting te geven dan kun je eenvoudig de prijs veranderen in het reserveringssysteem en wordt deze meteen doorgevoerd naar de website van de online travel agencies.

Onverwachts een annulering? Dit is geen probleem. De reservering wordt direct geannuleerd uit het reserveringssysteem en daarnaast is de geannuleerde kamer direct weer beschikbaar op de sites van de boekingwebsites.

Benieuwd naar meer mogelijkheden of heb je vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Nieuwsbrief Piccotello

Online hotelmanagement nieuws, updates en wetenswaardigheden.