page-banner-image page-banner-image-mobile

De 5 meest gestelde vragen

1. Hoe werkt de koppeling tussen Piccotello en de channel manager?

Piccotello heeft koppelingen met de channel managers; SmartHOTEL, Hoteliers.com en Cubilis. Deze koppelingen werken allemaal zoals onderstaand beschreven.

De reserveringen die worden gemaakt bij één van de channels (Booking.com etc.) komt via de channel manager direct in Piccotello terecht. De hotelier ziet in één oogopslag alle reserveringsdetails en eventuele opmerkingen van de gast. De hotelier hoeft alleen nog een kamernummer toe te wijzen. Ook annuleringen en wijzigingen van online reserveringen zullen direct in Piccotello terecht komen.

Ontvangt het hotel een reservering per e-mail, telefonisch of een walk-in? Dan kan deze reservering direct in Piccotello toevoegt worden. Piccotello beheert de beschikbaarheid, dus wij zullen zorgen dat deze kamers niet meer gereserveerd kunnen worden. Piccotello stuurt bij iedere wijziging in een reservering (o.a. annulering, verlenging van verblijf etc.) een update van de beschikbaarheid naar de channel manager. Hierdoor is de kans op een overboeking nihil.

De prijzen/restricties worden bijgehouden in de channel manager. Wordt er een reservering gemaakt via één van de websites, dan neemt Piccotello deze prijs over. Hierdoor komt de prijs altijd overeen.

 

2. Waarom geen alles-in-één systeem?

Regelmatig ontvangen wij de vraag van een hotelier waarom wij geen alles-in-één systeem hebben. De reden hiervan is simpel, onze expertise is de ontwikkeling van een property management systeem.

Uiteraard zijn wij bekend met één van de grootste frustraties van hoteliers; er ontstaat een probleem in de koppeling en ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Om dit te voorkomen werkt Piccotello samen met zorgvuldig gekozen partners. Wij zullen in geval van problemen dan ook direct contact opnemen met onze partners om het probleem te bespreken en houden de hotelier op de hoogte. Hierdoor wordt de hotelier nooit van het kastje naar de muur gestuurd.

Freetime Hospitality heeft al 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van Property Management Systemen (PMS’en). Wij geloven dan ook in de kracht van volledige focus, volledige focus op de ontwikkeling van één product. Maandelijks voeren wij kosteloos een update uit voor Piccotello. Hierdoor is en blijft Piccotello een systeem van de toekomst en kunnen wij de tevredenheid van onze gebruikers garanderen. Onze gekozen partners hebben expertises welke aansluiten op onze PMS expertise, hierdoor kunt u werken met de beste systemen in de markt!

 

3. Kunnen wij overal inloggen in Piccotello?

Piccotello is een web-based reserveringssysteem. De hotelier kan op ieder apparaat, op ieder moment en iedere locatie inloggen in Piccotello, zolang er een internetverbinding is. Op deze manier heeft de hotelier altijd alle gegevens bij de hand.

 

4. Wat is de prijs?

Piccotello is een betaalbaar systeem voor de kleine/middelgrote hotels. Wij hanteren een vast tarief per maand op basis van het aantal kamers. De hotelier komt nooit voor vervelende verassingen te staan van onverwachte kosten en/of onverklaarbare verhogingen. In onze maandelijkse kosten zitten training, 24/7 support en de updates inbegrepen. Via www.piccotello.nl is het mogelijk om vrijblijvend een prijsaanvraag te doen.

 

5. Wat is de implementatietijd?

Wij bespreken altijd samen met de klant het overstaptraject naar Piccotello. In principe kan het reserveringssysteem (PMS) binnen enkele dagen beschikbaar zijn voor de hotelier om te gebruiken. In de meeste gevallen wordt de definitieve live datum in samenspraak met de hotelier gedaan, zodat ook alle koppelingen worden meegenomen.

 

Geschreven door:

Shelley Jacobs